Sportfeesten

De KLJ-sportwerking is uniek in het jeugdwerk.
Daar waar andere jeugdbewegingen de zomer exclusief reserveren voor het kamp, ontrolt KLJ de vlaggen en wimpels, doen ze aan touwtrekken, bouwen ze piramides en gooien ze de stramme spieren los met eigentijdse dansen en atletiek.

Zowat elke avond in juli en augustus vind je ons aan het KLJ-lokaal om te oefenen voor de verschillende disciplines die op de sportfeesten aan bod komen.

In elk gewest van KLJ Oost-Vlaanderen is er tijdens de zomermaanden wel een sportfeest, meestal op zondag. Daar treffen de meeste KLJ-groepen van de regio elkaar week na week. We brengen de KLJ-sporten in de voormiddag voor de jury. Daardoor krijgen we week na week een spannende competitie. Elke KLJ-groep levert om beurt de juryleden.

In de namiddag brengen we demonstraties van de verschillende nummers tijdens het feestprogramma. Je krijgt er telkens een prachtige mix te zien van de verschillende disciplines die de KLJ-sportwerking rijk is.

Op het einde van de zomer is er de bekroning met het Provinciaal Sportfeest. Er is ook een tweejaarlijks Nationaal Sportfeest: het Landjuweel.