Onze activiteiten

zomerkamp_20170013
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Zomerkamp
Het zomerkamp is voor alle leden van -16, +16 en +21. Een kamp, dat is een werkjaar in een notendop: een week lang samenleven, samen spelen en werken, samen praten en plezier maken. De verschillende leeftijdsgroepen hebben op kamp hun eigen activiteiten. Maar we doen ook dingen samen, zoals de daguitstap, het bosspel of het kampvuur. Het kamp is een zalige manier om vriendschapsbanden te smeden en te versterken. Naast de sportfeestwerking is het kamp hét hoogtepunt van het werkjaar.
paaskamp
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Paaskamp
Ook tijdens de paasvakantie gaan we op kamp. Speciaal op maat gesneden van onze -12-leden. Een kamphuis, een speelterrein, een bos, een leuke plek voor een daguitstap… hebben we nog iets anders nodig om er iets onvergetelijks van te maken? O ja, een knotsgek kampthema natuurlijk, en lekker eten, en massa’s plezier.
daguitstap
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Daguitstap
Een dagje aan zee. Of een trip naar Walibi, het Boudewijnpark, de Efteling, of een andere leuke plek. Bij de KLJ zit je altijd goed voor een dag vol onbetaalbaar plezier.  
kersttocht 2013-2
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Stille Kersttocht
Elk jaar op 25 december Vertrek om 19 uur in de kerk van de H. Familieparochie Reeds vele jaren organiseert KLJ Hamme op Kerstdag zelf een fakkeltocht op de dijken en doorheen de velden. Op deze tocht is iedereen welkom: jongeren, gezinnen, ouderen,… De bedoeling ? We verlaten even de kerstverlichte winkelstraten, de opgewekte drukte of de warmte van de huiskamer. In de nachtelijke winterkou warmen we ons aan elkaars aanwezigheid en laten we het het kerstverhaal zelf tot ons spreken. Af en toe houden we halt en beluisteren verhalen over toen en nu. Over herbergen waar geen plaats is voor arme mensen, en over kinderen die geboren worden in een stal, of die met hun ouders moeten vluchten voor machthebbers. Zoals de herders in het open veld willen we ons openstellen voor de geboorte van God tussen zijn mensen. Na de tocht is er verse soep en brood in het Parochiehuis.
Red Alert
red-alert
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Red Alert
Eens per jaar nodigen we de jongeren uit Hamme en omstreken uit naar onze megabangelijke fuif. Met de opbrengst kunnen we de werkingskosten van van de KLJ-afdeling betalen, het zomerkamp en het paaskamp organiseren of ervoor zorgen dat de kas bijspringt om een duurdere activiteit toch betaalbaar te houden voor de leden. Met Red Alert zorgt KLJ voor de grootste fuif in Hamme en de wijde omgeving. Niet te missen. Voor niemand.
ruimtevaart
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Ontspanning
Wat zit er vandaag in de hoge toverhoed van de leiding ? Rukken de Weerwolven nog eens uit om ons op de hielen te zitten ? Of maken de Hell’s Angèlekes en de Nomadekes het cross-parcours weer onveilig met hun gesmokkelde motoronderdelen ? Of is het nog eens zo’n toffe “Eén Tegen Allen” ? Zijn de ontrouwe honden weer op zoek naar een nieuw baasje? Of proberen Rusland en Amerika elkaars vlag te stelen in het bosspel? De KLJ-leiding lijkt een onuitputtelijk vat vol creativiteit. Ze komen liefst keer op keer met een gloednieuwe verrassing tevoorschijn.
SAM-1
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
+16-weekend
Een weekendje per jaar trekken we er met de +16’ers op uit. We huren ons een weekendhuisje en vullen het met de typische gezelligheid van KLJ Hamme. Een streekverkenning, samen ruige spellen spelen, ochtendgymnastiek, groepsbevorderende spelletjes, gezellig lang opblijven, quizzen, een fakkeltocht en nog zoveel meer. Beleef het met ons, en geloof je ogen!
DSC_7580
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Sportfeesten
De KLJ-sportwerking is uniek in het jeugdwerk. Daar waar andere jeugdbewegingen de zomer exclusief reserveren voor het kamp, ontrolt KLJ de vlaggen en wimpels, doen ze aan touwtrekken, bouwen ze piramides en gooien ze de stramme spieren los met eigentijdse dansen en atletiek. Zowat elke avond in juli en augustus vind je ons aan het KLJ-lokaal om te oefenen voor de verschillende disciplines die op de sportfeesten aan bod komen. In elk gewest van KLJ Oost-Vlaanderen is er tijdens de zomermaanden wel een sportfeest, meestal op zondag. Daar treffen de meeste KLJ-groepen van de regio elkaar week na week. We brengen de KLJ-sporten in de voormiddag voor de jury. Daardoor krijgen we week na week een spannende competitie. Elke KLJ-groep levert om beurt de juryleden. In de namiddag brengen we demonstraties van de verschillende nummers tijdens het feestprogramma. Je krijgt er telkens een prachtige mix te zien van de verschillende disciplines die de KLJ-sportwerking rijk is. Op het einde van de zomer is er de bekroning met het Provinciaal Sportfeest. Er is ook een tweejaarlijks Nationaal Sportfeest: het Landjuweel.