Onze groepen

De werking van onze KLJ-groep gebeurt meestal voor de verschillende leeftijdsgroepen. Soms hebben we activiteiten waar we allemaal samen zijn. De zomerwerking is daar het beste voorbeeld van, met de oefenavonden tijdens de week, en de sportfeesten op zondag.

Klik hieronder op een van onze groepen, en lees er alles over.

In KLJ Hamme ben je welkom tot je 35. De +21-groep is dan ook het trefpunt voor onze oudste leden, oud-bestuursleden en het huidige bestuur.

Als groep organiseren we tijdens het werkjaar een aantal toffe activiteiten voor onszelf.

In onze oudste groep vind je natuurlijk ook heel wat KLJ-ervaring samen. En KLJ Hamme kan steeds op ons rekenen om die rijke ervaring in te zetten. Zo kan je ons bezig zien als Team Logistiek of Kookploeg op kamp, als technisch team op grotere activiteiten, of als begeleider van activiteiten tijdens het werkjaar.

Jongvolwassenen zijn binnen de KLJ heel belangrijk. Hoe ouder je wordt, hoe interessanter KLJ voor jou is.

Als +16’ers ervaren we dat heel goed. KLJ is de beweging die ons kansen geeft om samen te zijn met leeftijdsgenoten en van elkaar te leren.

Hier krijgen we kansen om verantwoordelijkheid op te nemen. We helpen bij het organiseren en begeleiden van activiteiten. Of we werken ambitieuzere ideeën uit binnen grotere projecten zoals het +16-weekend of de jaarlijkse Red Alert.

Ieders creativiteit heeft een plek binnen onze hechte groep.

Wij zijn de KLJ-leden tussen 10 en 16 jaar oud.

Ravotten is natuurlijk een van onze specialiteiten. Als de leiding ons een bosspel, een kwis, pleinspelen, of een namiddag waterspelletjes kado doet, zijn we graag van de partij.

Maar we steken ook graag de handen uit de mouwen. En we zijn niet bang voor een avontuurlijke onderneming, met of zonder kompas.

Zit je in het eerste leerjaar of ben je ouder? Dan ben je welkom bij KLJ Hamme, die toffe jeugdbeweging.

Onze jongste leeftijdsgroep zit vol leven, vol pit, vol vriendschap en vol goesting om er telkens weer bij te zijn.

We hebben een massa plezante activiteiten, vaak op zondag.
En in de paasvakantie trekken we er op uit, voor ons superdeluxe paaskamp.

KLJ -10, vrienden door dik en dun

KLJ Hamme wordt geleid door een 12-koppige bestuursploeg.

Wij zorgen voor de goede werking van de groep en van de werkgroepen, en we vertegenwoordigen onze KLJ in gewestraad en jeugdraad.

Samen met de leden die meewerken in +16 zorgen we voor de uitwerking en begeleiding van de ledenactiviteiten. Daarnaast hebben we ook nog een taakverdeling voor de vele opdrachten die op ons afkomen.

Als bestuurslid draag je een grote verantwoordelijkheid. Daarom nemen we regelmatig deel aan de vormingscursussen die elk jaar ingericht worden door KLJ Oost-Vlaanderen of KLJ nationaal.