Skip to main content

Leeftijdsgroepen

Binnen KLJ Hamme gaan we leeftijdsgericht aan de slag. Zo krijgt jong en oud op maat gemaakte activiteiten! Lees meer over de verschillende groepen hieronder.

Binnen KLJ Hamme gaan we leeftijdsgericht aan de slag. Zo krijgt jong en oud op maat gemaakte activiteiten! Lees meer over de verschillende groepen hieronder.

-12

Vanaf het eerste leerjaar ben je welkom in KLJ Hamme! Onze jongste leeftijdsgroep zit vol leven, pit, vriendschap en vooral goesting om er telkens weer bij te zijn. KLJ Hamme biedt hen een veilige omgeving om zich uit te leven met al hun vrienden! In de paasvakantie gaan onze -12'ers op kamp.

We hebben een gigantisch aanbod aan plezante activiteiten die tweewekelijks op zondagnamiddag doorgaan.

-16

Voor onze leden ouder dan 12 staan er ook heel wat toffe activiteiten op het menu. Onze -16'ers zijn niet bang voor wat uitdaging. In deze leeftijdsgroep worden ze samen met hun vrienden op een creatieve en avontuurlijke manier uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. Is het een quiz, een bosspel of een durftocht? Er is niks dat deze groep niet aankan!

De activiteiten van onze -16'ers gaan zoals de -12 ook tweewekelijks op zondagnamiddag door.

+16

Jongvolwassenen zijn binnen de KLJ heel belangrijk. Hoe ouder je wordt, hoe interessanter KLJ voor jou is. Als +16'er ervaar je dat heel goed. KLJ is een beweging die ons kansen geeft om samen te zijn met leeftijdsgenoten en van elkaar te leren. Hier krijg je kansen om verantwoordelijkheid op te nemen. We helpen elkaar met grotere projecten en evenementen maar we hebben natuurlijk geen schrik van een klassieke KLJ-acitiviteit!

Je hoeft binnen KLJ geen leiding te worden. Ook voor mensen ouder dan 16 staan er activiteiten op de agenda! Deze gaan tweewekelijks door op vrijdagavond. Een prachtige manier om het weekend in te vliegen!

+20

In KLJ Hamme ben je welkom tot je 35. De +21-groep is dan ook het trefpunt voor onze oudste leden, oud-bestuursleden en het huidige bestuur. De activiteiten voor onze oudste leeftijdsgroep zijn vaak losser en voornamelijk gefocust op het samenzijn. In deze groep doen we graag een uitstap of steken we het fornuis aan om gezamelijk iets koken. In onze oudste groep vind je natuurlijk ook heel wat KLJ-ervaring samen. Ze ondersteunen dan ook graag de werking met hun werkkracht en ideeën. Je kan ze bezig zien als kook- of logistieke ploeg op kamp, als technisch team op grotere activiteiten, of als ondersteuning van activiteiten tijdens het werkjaar.

Leden ouder dan 20 mogen ook steeds blijven deelnemen aan +16 activiteiten. Activiteiten voor de +20 gaan maandelijks door. De data van de activiteiten worden in het begin van het werkjaar ingepland.

Gemengde activiteiten

Doorheen ons werkjaar zijn er enkele activiteiten die openstaan voor meerdere of alle leeftijdsgroepen. Hier sommen we er enkele op:

  • Zomerkamp: Op ons jaarlijkse zomerkamp is iedereen boven de 10 jaar welkom. In juli trekken we er steeds op uit, in tenten of een kampgebouw, plezier verzekerd!

  • Daguitstap: In het begin van het werkjaar doen we een daguitstap. Hier is iedereen welkom! Chillen tussen de giraffen in de zoo, op expeditie in de grotten van Han of zoeven op de snelste rollercoaster? De daguitstap zit altijd boordevol verassingen!

  • Schaatsen: Jaarlijks gaan we met ons KLJ gewest schaatsen! Hier wagen jong en oud zich op het ijs!