Skip to main content

KLJ, wasda?

KLJ Hamme is een jeugd- en jongerenbeweging. Maar wat houdt dat precies in? Op deze pagina kom je alles te weten over onze werking!

KLJ Hamme is een jeugd- en jongerenbeweging. Maar wat houdt dat precies in? Op deze pagina kom je alles te weten over onze werking!

KLJ in 't kort

Jong zijn doe je niet alleen! Dat weten we bij KLJ Hamme heel goed. In onze groep vind je vrienden, een waaier aan toffe activiteiten en een tweede thuis.

De Katholieke Landelijke Jeugd is een beweging die ontspanning biedt aan jongeren tussen de 6 tot 35 jaar. Historisch was KLJ de jeugdbeweging voor jonge katholieke landbouwers. Tegenwoordig zijn we veel meer dan dat! Iedereen is welkom bij KLJ! We organiseren activiteiten, kampen en evenementen voor jong en oud! We gaan op weekends, uitstappen en tochten. We werken leeftijdsgericht, in thema's en richten ons op de actualiteit! Zo doen we aan sport, spel en ontspanning het ganse jaar door!

Activiteiten

We organiseren van september tot juni activiteiten voor jong en oud. We werken aan de hand van leeftijdsgroepen, zo zijn onze activiteiten steeds aangepast naar de interesses en sterktes van de leden. Op deze activiteiten kunnen ze zich met hun vrienden spelenderwijs ontplooien. Jongere leden ontdekken samen op een creatieve manier de wereld.

Ook voor leden ouder dan 16 hebben we activiteiten in petto. Hierbij staat groepsgevoel voorop. Ze worden op een creatieve manier uitgedaagd en krijgen de mogelijkheid om hun verantwoordelijkheid en zelfstandigheid te ontwikkelen. Meer info over de leeftijdsgroepen vindt je hier!

Kampen

Doorheen ons werkjaar organiseren we verschillende kampen en weekends. Zo is er voor onze jongste leden ieder jaar een paaskamp. Onze leden ouder dan 10 gaan in de zomer op kamp. Het zomerkamp organiseren we elk jaar afwisselend in tenten en kampgebouwen.

Onze +16 gaat ook jaarlijks op weekend. Er is ook een weekend georganiseerd door ons KLJ gewest en een vendel- & wimpelweekend.

Sportwerking

Waar bij andere jeugdbewegingen de werking stil ligt in de zomer, is het bij KLJ de drukste periode van het jaar! We doen mee aan de sportwerking van KLJ Oost-Vlaanderen. Dat wil zeggen dat er elke zondag een sportfeest wordt gegeven door een KLJ afdeling in Oost-Vlaanderen. Hierbij nemen verschillende KLJ's het tegen elkaar op in verschillende disciplines. Ter voorbereiding van deze sportfeesten, komen we in de zomer bijna elke avond samen om te oefenen.

Meer info over de sportfeesten vindt je hier.

KLJ Voor Iedereen

KLJ Hamme draagt het 'KLJ Voor Iedereen' kwaliteitslabel. Dat wil zeggen dat iedereen binnen onze groep welkom is! Het maakt niet uit welke afkomst, geaardheid, beperking of financiële status. Bij KLJ Hamme wordt je met open armen ontvangen!

Ook zetten we via dit onderwerp in op psychisch welzijn, ADHD en Autismespectrumstoornis. We zorgen voor een veilige ruimte waar iedereen zichzelf kan zijn en we maken moeilijke onderwerpen bespreekbaar.

De KLJ voor iedereen-boom

Ons uniform

KLJ biedt veel vrijheid in het uniform. Het enige verplichte onderdeel is het KLJ-sjaaltje. Optionele onderdelen van het uniform zijn truien, t-shirts, shorten, rokjes, bodywarmers en nog veel meer! Lees meer over ons uniform hier!